+31653184022

Tadelakt

Voor alle voorkomend afbouwwerk en specialistische kitwerken - opsporing en reparatie van lekkages in badkamers , zwembaden, fonteinen, kelders en vloeren


Tadelakt is een glans-pleister op basis van natuurkalk.

Voor de liefhebber van een authentieke, natuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders.


Tadelakt is uitermate geschikt voor toepassing in de badkamer – zelfs wastafels en ligbaden!- en op het toilet. Tadelakt wordt ook toegepast voor details in uw woonhuis of bedrijf, zoals op wanden, lambriseringen, schouwen, ornamenten of pilaren. Tadelakt heeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling op ronde wanden en bogen… bijna iedere vorm is mogelijk.

Wij maken origineel Marokkaans tadelakt. Het hand polijstwerk met een geslepen steen geeft absoluut tadelakt met de mooiste textuur.

Oorspronkelijk werd tadelakt al jaren geleden in Marokko gebruikt om daken en andere delen van het huis waterdicht te maken. Door de jaren heen werd en wordt het overal in huis gebruikt.

Het procedé is als volgt. De pleister wordt ongeveer 5 mm dik aangebracht op een ruwe ondergrond van bijvoorbeeld cementmortel. De dag erna wordt het oppervlak met een speciale halfedelsteen met vlakke kant net zolang geschuurd tot een gladde ondergrond ontstaat. Daarna wordt het oppervlak ingewreven met een soort zeep op basis van olijven om de muur waterdicht te krijgen.

Tadelakt is keihard en lijkt wel op een geglazuurd vlak. Er gaan veel uren zitten in het opbrengen, schuren en inzepen. Een prachtig product dat overal toepasbaar is, ook door de mooie kleuren. De ideale natuurlijke aankleding voor je tadelakt badkamer en voor de keuken, maar ook bijv. als spatrand op een buitenmuur.WhatsApp Chat
Zend bericht via WhatsApp