+31653184022

Advies vraag voor een badkamer probleem ivm slecht kitwerk

Voor alle voorkomend afbouwwerk en specialistische kitwerken - opsporing en reparatie van lekkages in badkamers , zwembaden, fonteinen, kelders en vloeren

Advies vraag voor een badkamer probleem ivm slecht kitwerk

Het belang van goed kitwerk

slechte of onvoldoende kit aansluiting douche drain en tegels

Een mevrouw belde met een vraag: “Er zitten een paar scheurtjes, hele kleine scheurtjes. Maar wel in een voeg van de tegelvloer.  Kunt u eens komen kijken?  Want ik wil aankomend weekend overhuizen.”


Toen ik er aankwam en even alles goed bekeek zag ik al snel dat er veel meer aan de hand was.
Een prachtige en praktisch goed ingerichte badkamer die veel geld gekost heeft een paar jaar geleden.
Misschien heeft degene die de badkamer heeft geïnstalleerd toen alles goed bedoeld, maar door gebrek aan kennis en gezond verstand is er toch wel een en ander mis gegaan met de opbouw.


Ten eerste trok ik aan een klein stukje kit ter plaatse van de douchedrain.
Deze kitafwerking liet meteen los en ik kon een hele sliert eruit trekken.  Dit was 2 jaar geleden gemaakt en zou natuurlijk niet los mogen raken.


Oorzaak: De drain was destijds niet goed schoon gemaakt en niet diep genoeg afgekit waardoor er geen hechting is geweest. Meteen na de verbouwing is hierdoor al een lekkage ontstaan.
Ik heb de sleuf langs drain schoon proberen te frezen en het water onder de tegelvloer spatte hierbij om m’n oren.

slecht kitwerk douche drain probleem

Dus bij de koop van dit appartement heeft men niet goed opgelet en deze mevrouw zit meteen met een flinke schade post en kan de douche een tijd niet gebruiken vanwege het vocht dat er uit moet. Om daarna weer met een nieuwe opbouw te kunnen beginnen.


Bij de opbouw hebben ze een houten plaat aangebracht als vloer verhoging en daarop de tegels gelijmd. Waarschijnlijk om pvc buizen en dergelijke weg te werken.
Door de lekkage bij de drain is deze houten plaat vochtig geworden en is gaan werken en daardoor zijn er tegels los gekomen waardoor de voegen gingen scheuren en nog een grotere lekkage is ontstaan.
Ook in de staande uitwendige hoeken zijn plastic stukstop profielen gebruikt. Een zeer slechte keuze want deze werken altijd door warm en koud. Hierdoor is deze uitwendige hoek helemaal gescheurd en is een hele rij tegels los gaan zitten.


Advies:
Slopen is bij een net nieuwe badkamer lastig.
Ergens een gat maken zodat het water weg kan in een zijmuur.
Daarna een tijd laten drogen en een nieuwe tegel erbij zoeken en opnieuw de vloer betegelen  met speciale lijm en speciale voegmortel.
Dan zeer goed afkitten met de juiste materialen en daarna weer jaren genieten van een mooie badkamer.

WhatsApp Chat
Zend bericht via WhatsApp