+31653184022

Leemstuc

Voor alle voorkomend afbouwwerk en specialistische kitwerken - opsporing en reparatie van lekkages in badkamers , zwembaden, fonteinen, kelders en vloeren

Leemstuc

Leemstuc afwerking wand

Leem heeft bijzondere natuurlijke kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren in een ruimte waar dit als wandafwerking is toegepast . Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer vrijgegeven wordt als de lucht in de ruimte droger is.

Leemstuc wand met prachtige trap

Leem doet dit ook ook bij warmte en koude. Leem blijft koel in de zomer en voelt warm in de winter. Hoe groter/ dikker de massa leem, hoe groter dit regulerende effect zal zijn.  De ondergrond is hierbij medebepalend.

Leem heeft als bestanddelen klei en zand. Klei heeft van nature een schimmelafstotende werking. Bovendien is klei van nature anti-statisch.

De leemstuc afwerking maakt zeer fraaie en natuurlijke wanden met een prachtige warme uitstraling mogelijk.

De leemfinish is ongeveer 3-4 millimeter dik deze wordt aangebracht over de laag basisleem en kan in vele kleurschakeringen aangebracht worden.

Tierrafino Finish is een 100 % natuurlijk bouwmateriaal samengesteld uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. De grondstoffen worden uit diepe aardlagen gewonnen en komen uit verschillende klei- en zandgroeven in Europa. Ze zijn gegarandeerd onvervuild. Tierrafino Finish bevat geen enkele chemische toevoegingen of kleurpigmenten.

De hechtcapaciteit, de duurzaamheid en kleurechtheid zijn alle natuurlijke eigenschappen. Tierrafino Finish is niet brandbaar en is qua sterkte vergelijkbaar met kalkmortelstuc.

Daglicht brengt op bijzondere wijze de eigen structuur van Tierrafino naar voren. De muur heeft een doorleefd karakter. Fel zonlicht wordt door een Tierrafino-muur getemperd. Hier vindt u, in PDF formaat het Technisch Merkblad van Tierrafino Finish inclusief ondergronden-overzicht.

Het karakter van de trap opgang komt mooi uit in samenhang met natuurlijke uitstraling van Leemstuc.

In één van de projecten is er naast Leemstuc tevens gebruik gemaakt van foto behang toegepast over een hele wand.

Onze slogan is niet voor niets  ” Creatief in wandafwerking ”  Uw wens of aanvullende idee kunnen we veelal direct meenemen in de uitvoering.

Leemstuc geeft een warme uitstraling en is ademend van nature wat het binnen klimaat ten goede komt

Bij de foto’s  Project in opdracht van Linda Zadelaar

Tags: , , ,

WhatsApp Chat
Zend bericht via WhatsApp